Japan Display prezintă un ecran LCD de 803 ppi pentru headseturile VR

0
800

Marea problemă a headseturilor VR e rezoluţia scăzută a imaginilor pe care le afişează direct în faţa ochilor noştri. Densitatea pixelilor trebuie să fie tot mai mare pentru ca realismul să crească, iar o evoluţie a venit în această săptămână, printr-un nou panou LCD de la Japan Display.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre un LCD cu densitate a pixelilor de 803 ppi şi care ar fi doar un pas până la atingerea a 1000 ppi. În ziua de azi majoritatea smartphone-urilor de top oferă în jur de 500 de ppi, ca să vă faceţi o idee despre ce e vorba aici. Dublarea acelei densităţi sună impresionant, cu siguranţă. Trebuie spus că aceste căşti de realitate virtuală au lentile integrate, care dau zoom in pe display şi ca atare deseori veţi vedea rândurile dintre pixelii individuali, dacă nu sunt ecrane de calitate.

Samsung prezenta un panou de 858 ppi cu ceva vreme în urmă, iar acum Japan Display duce mai departe conceptul, fără a sări totuşi de cota de 803 ppi. A promis totuşi realizarea unui panou de 1000 de ppi, care va sosi în prima jumătate a lui 2018. În cazul noului ecran vorbim despre un panou de 3.6 inch, cu rezoluţie de 2160 x 1920 pixeli şi tehnologie LTPS TFT IPS LCD, cu luminozitate de 150 nits şi refresh rate de 90A Hz.

Nu e clar dacă există şi clienţi pentru această tehnologie şi e clar că mai e de lucru, de vreme ce tot se vede ceva pixelare dacă daţi zoom.