Imprimanta aceasta poate imprima piele direct pe un pacient uman; Iată cea mai nouă invenţie medicală

0
969

Victimele arsurilor primesc veşti bune azi, fiind inaugurată o tehnologie care permite imprimarea 3D de ţesut epitelial. E vorba despre un strat nou de piele pentru pacienţi, realizat cu ajutorul unei imprimante portabile.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Descrierea oamenilor de ştiinţă sună astfel: materialul poate fi aplicat pe răni precum un corector pe hârtia cu greşeli. Personal consider că sună SF acest avans tehnologic şi în acelaşi timp este fascinant. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au creat această metodă de a trata arsurile. Rezultatul este o maşinărie care pare o combinaţie între o imprimantă portabilă şi o maşină de făcut tatuaje.

Va depozita biomateriale bazate pe proteine precum colagen direct pe zona afectată. Poate fi folosită în locul grefelor de piele clasice şi scapă de nevoia unui donator de piele sănătoasă. Majoritatea imprimantelor 3D de material biologic sunt uriaşe, foarte lente şi foarte scumpe. Noua imprimantă cântăreşte doar 900 de grame şi poate forma ţesut şi să îl depoziteze în doar 2 minute.

Pacienţii cu răni adânci au daune grave aduse tuturor straturilor de piele, inclusiv hipoderma, derma şi epiderma. Doctorii folosesc grefele în acest caz, dar acum a apărut alternativa. Bioimprimanta poate opera în tandem cu o grefă normală, permiţând doctorilor să aplice colagen pe rănile mari. Combinaţia de colagen şi fibrină pot ajuta la închiderea mai rapidă a rănii. Trăim vremuri minunate pentru evoluţia medicală.