Iată imprimanta HP trimisă în spaţiu pentru a fi folosită de astronauţi

0
853

Scriam ieri că SpaceX a trimis o rachetă Falcon 9 spre Staţia Spaţială Internaţională, ducând acolo provizii şi obiecte importante. Pe lângă roboţelul pe care trebuia să îl preia pentru a îl duce la reparat, acea misiune avea şi rolul de a înlocui o imprimantă de pe ISS.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ştiu că vă vine greu să credeţi, dar astronauţii foloseau aceeaşi imprimantă de 17 ani. Asta în ciuda faptului că de obicei au acces la cele mai noi şi bune gadgeturi şi chiar şi la o imprimantă 3D. Când vine vorba de imprimarea pe hârtie, ei au rămas la începutul mileniului, folosind un Epson 800. Acesta a rezistat totuşi în cosmos admirabil, timp de 17 ani şi acum e gata să fie înlocuit de un HP Envy ISS, gândit special pentru funcţionarea în spaţiu.

Acest model este baza pe modelul HP OfficeJet 5740 şi a fost modificat pentru a funcţiona în mediu cu zero gravitaţie şi la multiple unghiuri şi orientări. Personal mă gândeam ca hârtia a fost de mult înlocuită cu tablete pe ISS, dar se pare că m-am înşelat. În schimb astronauţii consumă două topuri de hârtie pe lună, având multe experimente de realizat, monitorizat şi notiţe de luat.

Sunt imprimate documente, scrisori şi fotografii. E interesant că având în vedere faptul că precedentul model era Epson, NASA a apelat tot la ei pentru noua imprimantă, dar au zis “pas”. Cert e că odată cu acest proiect HP şi-a făcut o grămadă de reclamă şi cu siguranţă o să îi vedem lăudându-se că au un model în spaţiu. Numai să nu fie tuşul la fel de scump…