Google nu mai acceptă în sistem extensiile Chrome care minează cripto monede

0
878

Google a început să ia măsuri legate de extensiile Chrome care profită de resursele utilizatorului şi le folosesc pentru a mina cripto monede. Gigantul motoarelor de căutare va scoate din Google Chrome Web Store toate extensiile suspecte.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ştiu că există cel puţin o extensie de gen, care făcea abuz de puterea de procesare. Spre exemplu există o extensie care transforma în .JPG orice imagine descărcată de pe web şi ce să vezi, împingea procesorul la 100% cât timp Chrome era deschis. Mi se pare suspect faptul că Google accepta aşa ceva până acum, ba chiar uimitor şi bizar. Ce e cert e că Google a remarcat o creştere a numărului de “extensii maliţioase” în ultimele luni, care integrează scripturi de minat monede digitale.

Acestea vor fi delistate din Store de abia în iunie. Trebuie totuşi grijă pentru că anumie extensii au legătură cu Blockchain şi Bitcoin, în sensul în care utilizatorii îşi iau informaţiile din ele sau îi ajută cu diferite sarcini legate de crypto. Spre exemplu o extensie care îţi arată mereu cotaţia Bitcoin o să scape neatinsă. Google permisese până acum minatul de monede cripto, câtă vreme acesta este SINGURUL scop al extensiei şi nu se făcea în mod ascuns.

Pe de altă parte în jur de 90% din extensiile de acest tip înscrise în sistem au fost respinse deja, pentru că nu respectau politicile Google, deci stăm bine. Minatul de monede poate trage în jos funcţionarea unui device, pentru că mănâncă prea multă putere de procesare. Deja Chrome era înfometat de resurse şi fix de asta nu avea nevoie.