PlayStation 5 are primele detalii scăpate online, devkit-urile au ajuns deja la dezvoltatori aparent

1
3287

Auzim zvonuri despre PlayStation 5 de vreun an şi acestea s-au intensificat imediat cum a ajuns Xbox One X pe piaţă. Doar nu era să rămână consola Scorpion de la Microsoft fără rival, nu-i aşa? Acum avem şi o primă scăpare despre PS5 aparent, dar o privim cu maximă precauţie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cei de la SemiAccurate se laudă că au pus mâna pe o listă de specificaţii şi detalii despre consola next gen de la Sony. Din păcate acel site cere un abonament de 1000 de dolari pentru a accesa informaţii, dar i-au rezolvat “băieţii” şi asta am aflat şi noi ce şi cum. Se pare că arhitectura lui PlayStation 5 va fi bazată pe tehnologie AMD Navi, dar ar putea să nu folosească chiar soluţia Navi.

Acesta este un nou GPU care se axează pe uşurinţa de scalare, deci va fi uşor de upgradat pe parcursul anilor. Procesorul va fi un AMD Zen, iar sursa afirmă că funcţionalitatea VR va fi integrată la nivelul de procesor, deci nu vom mai avea unităţi VR mari şi complexe, ci grosul hardware-ului va fi integrat pe consolă, iar ochelarii vor fi mici şi compacţi, doar interfaţa optică/vizuală.

Deja devkit-urile PS5 ar fi ajuns la dezvoltatori, iar SemiAccurate îndrăzneşte chiar să afirme că PS5 vine în acest an, ceea ce pare cam optimist. Ultimele scăpări despre PS5 îl plasau la final de 2019 ca perioada de debut. SemiAccurate a mai scăpat informaţii bunicele despre PS4 şi Nintendo NX înainte să devină Switch.