HTC Vive şi Muzeul Luvru te aduc la câţiva centimetri de Mona Lisa

0
1427

HTC a anunţat un parteneriat cu Muzeul Luvru, prezentând o experienţă specială de realitate virtuală care implică operele de artă ale muzeului. Prima experienţă de acest tip poartă numele de “Mona Lisa: Beyond the Glass” şi este disponibilă de pe 24 octombrie 2019.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vizitatorii muzeului vor putea să cunoască faimoasa pictură a lui Leonardo Da Vinci în cadrul unei expoziţii retrospective a carierei artistului. Pe lângă cei care au parte de această imersiune în muzeu, există şi şansa de a participa la experienţă şi de acasă prin VIVEPORT. Te poţi plimba printre operele de artă de la Luvru folosind aplicaţiile dedicate în VR.

Ceea ce a fost creat acum este o experienţă virtuală de 7 minute, în care te scufunzi în Salle des Etats de Louvre, acolo unde se află Mona Lisa de obicei. Faci asta folosind headsetul VR cel mai nou de la HTC, VIVE Cosmos. În prima fază participantul se află în spatele unei mulţimi de spectatori şi poate da mulţimea la o parte în mediul virtual pentru a fi mai aproape de pictură. La un moment dat dispar şi rama picturii şi sticla de protecţie şi ajungi faţă în faţă cu Mona Lisa în cea mai pură formă.

Poţi vedea detaliile sale vii, urmele picturii în ulei şi textura panoului de lemn la rezoluţie înaltă. Se văd straturile de vopsea, dar şi spatele panoului, unde se observă despicarea lemnului şi modul în care a fost restaurat. Experienţa virtuală combină imagini în mişcare cu sunet şi design interactiv. Avem şi o secţiune în care vedem cum a fost creată opera de artă cu 500 de ani în urmă.

“Mona Lisa: Beyond the Glass” prezintă tehnica Sfumato folosită de Da Vinci pentru a suprapune multiple straturi de culoare care sunt aplicate în tuşă foarte subţire. Se trece astfel de la umbră la lumină foarte uşor şi discret.