Telefonul cu ecran triplu şi pliabil a devenit deja viral şi e produs de TCL

0
4905

TCL este o companie de care sunt şanse mari să nu fi auzit, dacă nu urmăreşti chiar tot ce ţine de tehnologie. De fapt compania chineză e mult mai importantă decât ai crede, pentru că deţine drepturile pentru brandurile Alcatel şi BlackBerry. Acum etalează un telefon pliabil cum nu am mai văzut, decât în randări fanteziste.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cei de la CNET au prezentat un demo cu acest terminal, care pare încă totuşi în faza de prototip, mai ales că ecranul său nici nu afişează informaţie, ci e doar unul fals. Ce e inedit e că faţă de Galaxy Fold sau Huawei Mate X, acest dispozitiv este dublu pliabil, având două balamale. Una îi permite să flexeze spre interior şi alta spre exterior.

Complet desfăcut terminalul se transformă într-o tabletă de 10 inch. Atunci când îl pliezi devine un smartphone sau o tabletă mai mică. Mi se pare şi că nu e foarte gros, având în vedere câtă tehnologie include. Ştiu că TCL prezentase câteva prototipuri de telefoane pliabile cu câteva luni în urmă şi avea planuri mari în această zonă, dar văd că nu au evoluat dincolo de prototip.

Ceea ce avem aici aduce cu un acordeon prin pliere şi mi se pare că editorul CNET ezită să îi forţeze prea tare balamalele. De asemenea mi se pare şi că lasă o adâncitură destul de mare în ecran acea zona de pliere. Cât despre dotările acestui telefon TCL, el vine cu un ecran de 10 inch, 4 camere în spate, o cameră frontală, port USB-C şi un finisaj care prinde multe culori în bătaia luminii.

Cred că de abia la MWC 2020 sau CES 2020 vedem un model real.