Panasonic S1H este prima cameră mirrorless certificată de Netflix pentru producţiile sale

0
1376

Se pare că pentru a realiza o producţie demnă de Netflix nu mai trebuie să investeşti în camere RED de zeci de mii de euro. Ar fi suficient un Panasonic S1H, primul aparat full frame mirrorless cu certificare oficială Netflix.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Unităţile de producţie de seriale şi filme pot folosi capacitatea sa de captură DCI 4K sau Ultra HD. În aceste condiţii suma de 4000 de dolari plătită pentru aceste dispozitive începe să nu sune chiar rău. Netflix a postat şi un ghid special de utilizare şi producţie pentru S1H, care necesită filmarea în cel puţin 4K folosind spaţiul de culoare V-LOG cu codare 4:2:2 10 bit All-I (400 Mbps).

Panasonic S1H a fost aprobat şi pentru producţiile anamorfice 4:3 pentru Academia de Film şi permite şi realizarea de capturi 6K large format pentru lăţime mai mare a câmpului vizual. Mai suportă şi filmare slow mo la 60 FPS în 4K. Alte avantaje ale produsului includ stabilizare in body şi stabilizarea electronică. Aş sublinia că suma de 4000 de dolari se aplică doar pentru body, nu şi pentru accesorii.

Aceasta e totuşi de departe cea mai ieftină cameră aprobată de Netflix. Obiectivul totuşi poate ajunge şi la 10.000 de dolari. Panasonic pune la bătaie şi două sloturi SD UHS II, iar stabilizarea se realizează pe 5 axe în body. Cătarea electronică afişează 5.76 milioane de puncte. Ca idee, aparatul ştie să facă şi poze, cu focalizare în 0.08 secunde şi fotografiază în rafală la 9 FPS cu autofocalizarea fixă şi la 6 FPS cu autofocalizare continuă.