HTC Vive Cosmos este un nou sistem de realitate virtuală, se lansează în România pe 3 octombrie

1
1341

HTC a început un nou capitol în povestea sa de realitate virtuală, prin anunţarea lui HTC Vive Cosmos VR. Produsul este deja disponibil la precomandă în România şi va fi lansat local pe 3 octombrie. Avem detalii despre noul sistem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta este un headset care funcţionează pe bază de PC şi care a fost prezentat în primă fază la CES 2020. Nu are nevoie de senzori externi şi foloseşte controllere cu urmărire completă a mişcării. HTC a oferit şi un upgrade la panourile LCD ale căştii, care oferă o rezoluţie de 2880 x 1700 pixeli şi câmp de vizualizare de 110 grade, dar şi refresh rate de 90 Hz.

Avem parte aici de tracking inside out şi avem şi posibilitatea de a ridica doar porţiunea oculară pentru a ne odihni ochii, fără a scoate toată casca. În plus, avem o zonă frontală modulară, care va permite personalizarea şi poate şi upgrade-ul produsului. Au fost indicii că ar permite chiar conectarea unui smartphone. HTC Vive Cosmos marchează şi o premieră: este primul headset VR al companiei taiwaneze care vine cu noul Vive Reality System, în loc de SteamVR.

Primim şi o nouă interfaţă numită Lens, care face mai uşoară navigarea prin XR Viveport Infinity, adică magazinul de aplicaţii, jocuri şi content HTC Vive. O veste bună e că veţi primi cu acest produs şi un bonus de 12 luni de abonament Viveport Infinity. Noul sistem de urmărire (tracking) oferă o configurare mai simplă, care face trecerea în realitate virtuală mai rapidă şi mai uşoară.

Noile ecrane LCD reduc distanţa dintre pixeli şi împreună cu ecranele real RGB scad efectul de screen-door. Cosmos este compatibil cu adaptorul Vive Wireless, pentru cei care vor să se mişte în VR fără a fi legaţi de cabluri. Preţul ar trebui să fie în jur de 700 de euro.