HTC lansează un headset Vive VR de sine stătător, ce nu are nevoie de PC sau telefon

1
799

Auzisem de ceva vreme că HTC şi Oculus lucrează la un headset VR care nu mai are nevoie de conectarea la PC pentru a funcţiona. E vorba despre un headset de sine stătător, iar HTC l-a prezentat pe al său astăzi. Îl puteţi admira mai jos şi e cunoscut sub numele preliminar de HTC Vive Standalone.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul HTC Vive VR nu are nevoie de conectare la PC, dar nici de vreun smartphone. La interiorul său se află un procesor Qualcomm Snapdragon 835, iar performanţele ar trebui să fie la nivel de smartphone high end. O primă veste proastă e că produsul va fi disponibil doar în China deocamdată. Din păcate nu avem detalii despre preţ, dată de lansare sau lista completă de specificaţii.

Sunt şanse mari ca acest headset să fie compatibil cu platforma VR Google Daydream. Totuşi indiciile nu sunt evidente, mai ales că acest produs nu va veni cu Google Play Store, axându-se în schimb pe aplicaţiile din magazinul HTC Viveport. Mă aştept să avem la interior măcar 4, dacă nu chiar 6 GB RAM, plus 64 GB stocare, slot microSD şi două display-uri cu rezoluţie Quad HD poate.

Având în vedere toate aceste dotări şi probabil şi o baterie generoasă, e posibil că produsul să fie destul de masiv, chiar şi faţă de rivali.