Apple şi Cochlear realizează un aparat auditiv special gândit pentru conectarea la iPhone

0
1439

Tehnologia modernă trebuie să fie accesibilă tuturor, inclusiv celor cu probleme de vedere, auz şi alte impedimente fizice. Ca atare, în ultimii ani fiecare iteraţie de Android sau iOS a adus funcţii tot mai avansate de accesibilitate şi hardware-ul nu a rămas nici el în urmă. Azi aflăm că Apple şi Cochlear au realizat împreună un aparat auditiv special gândit pentru conectarea la iPhone.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cele două companii au realizat primul implant cohlear pe bază de procesor de sunet special gândit pentru pairingul cu Apple iPhone. La bază se află Nucleus 7 Sound Processor, care ar urma să fie cel mai mic şi cel mai uşor gadget “behind the ear” disponibil pe piaţă. Autorităţile medicale şi cele destinate consumatorilor au aprobat deja produsul în luna iunie a acestui an.

Nucleus 7 se conectează nativ cu iPhone-ul. Tot ce trebuie să facă utilizatorul e să acceseze zona Accessibility, găsită în Settings şi apoi General. Urmează apoi un pairing similar cu cel realizat cu un headset Bluetooth. Apoi de fiecare dată când umblaţi la volumul unui iPhone veţi controla şi setările implantului. Există chiar şi o aplicaţie dedicată Nucleus Smart App, care aduce inclusiv o funcţie de găsire a aparatului auditiv, dacă se pierde.

Cochlear mai vinde şi produsul Made for iPhone Bimodal, care include un implant cohlear în una din urechi şi un aparat auditiv standard în cealaltă. Astfel se realizează o sincronizare a captării acustice din jur. Produsul Cochlear vine în septembrie, iar Nucleus 7 va fi disponibil doar în Canada şi SUA pentru început.