Fără vreun teaser şi fără mare tam-tam, Xiaomi a lansat un difuzor inteligent azi, cunoscut drept Mi AI. Produsul costă 45 de dolari şi este disponibil doar în China pentru început. Se doreşte a fi un rival pentru Google Home, Amazon Echo şi poate şi Apple HomePod, dar într-o zonă ceva mai modestă ca dotări.

Publicitate

Acest difuzor inteligent a debutat odată cu telefonul Xiaomi Mi 5X, de asemenea anunţat astăzi. Mi AI este un smart speaker cu 6 microfoane la bord, capabile de înregistrare omnidirecţională la 360 de grade. Terminalul vine cu asistent virtual inclus, care suportă interacţiune prin comandă vocală. Îi putem da comenzi, să îi punem întrebări şi să controlăm diferite gadgeturi cu ajutorul său.

Evident putem asculta şi muzică la acest difuzor inteligent şi să îi punem întrebări despre vreme, despre trafic şi altele de gen. Se pot seta alarme, dicta notiţe şi controla device-uri smart home din locuinţă. Xiaomi Mi AI are şi butoane fizice, pe lângă controlul vocal. Astfel avem un buton pentru oprirea microfonului, plus butoanele clasice de control media (play/pauză, next şi previous).

Xiaomi a lansat şi o aplicaţie companion pentru difuzor şi a promis diferite modalităţi de a îi extinde funcţionalitatea. Există şi anulare a zgomotului de fond, iar Xiaomi pune la bătaie o colecţie impresionantă de muzică, cărţi audio şi poveşti pentru copii, dar şi posturi de radio live, toate accesibile prin acest difuzor. Să vedem dacă va ajunge şi în România produsul în viitorul apropiat.