Google a pensionat în ultimele 24 de ore unul dintre serviciile sale, Google Instant Search. Acesta are numele legat de celebra Marissa Mayer, care a condus Yahoo (spre dezastru) în deceniul actual. Marissa lucra în 2010 la Google şi a numit Instant Search o “schimbare fundamentală în căutare”. Acum tehnologia e depăşită.

Publicitate

Google Instant Search era de fapt reacţia celor de la Google la faptul că mulţi utilizatori ai webului şi în general ai computerelor scriau lent. Pe desktop motorul de căutare Google oferea mici sugestii sub formă de text într-o căsuţă de sub bara de căutare, dar şi dădea refresh constant la pagina în vreme ce scriam termeni de căutare. Marissa a afirmat la debut că dacă toată lumea de pe planetă ar folosi Google Instant pentru căutări atunci ar fi economisite 3.5 miliarde de secunde în fiecare zi, sau 11 ore economisite în fiecare secundă.

Totuşi între timp paradigma căutării s-a schimbat, pentru că în 2015 căutările de pe mobil le-au depăşit pe cele de pe desktop, iar trendul e în ascensiune. Instant Search nu se potriveşte cu experienţa de pe mobil, iar Google nu a dorit să administreze două motoare de căutare diferite până la urmă. Google afirmă că a renunţat la Instant pentru că pe mobil căutările şi inputul sunt diferite de ce vedem pe desktop.

Odată cu renunţarea la această funcţie, care încărca rezultatele instant şi dădea refresh paginii, marele G a promis că va face totuşi căutarea mai rapidă şi mai fluidă pe TOATE terminalele.