AMD anunţă rezultatele financiare pe trimestrul 2, cu Ryzen ca vedetă principală

0
439

AMD a anunţat ieri rezultatele sale financiare pe trimestrul 2 al lui 2017 cu un progres vădit faţă de perioadele anterioare. Motivul? Seria Ryzen şi-a intrat în mână, cu vânzări bune. AMD mai are până să ajungă pe profit serios, dar e pe drumul cel bun.

Publicitate

Ryzen are mult potenţial, iar veniturile producătorului de chipuri au crescut cu 19% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 1.22 miliarde de dolari. Venitul operaţional a fost de 25 de milioane de dolari, dar venitul net a fost pe minus, cu pierderi de 16 milioane de dolari. O serie de rezultate separate au fost de asemenea date publicităţii, cele non GAAP.

Acestea exclud banii din restructurări, datorii şi compensaţiile acţiunilor. În aceste condiţii, veniturile au fost tot de 1.22 miliarde de dolari, doar că venitul operaţional a ajuns la 49 de milioane de dolari, faţă de cele 3 milioane de anul trecut. Venitul net a fost de 19 milioane de dolari. Nu are rost să comparăm zona non GAAP cu cea din trimestrul 2 2016, pentru că atunci AMD a primit o infuzie de capital serioasă, de la Nantong Fujitsu Microelectronics.

Ce e sigur e că Ryzen şi zona de Grafică au urcat serios câştigurile companiei. Segmentele acestea au adus 659 milioane de dolari, cu 51% mai mult decât anul trecut în trimestrul 2. AMD pune evoluţia pe seama cererii pentru plăci grafice şi PC-uri cu soluţii Ryzen. Evident a contat şi faptul că AMD vinde chipseturi puternice la preţuri mai mici decât Intel.

Zona Enterprise, Embedded şi Semi Custom a picat cu 5% ca venituri, la 563 milioane de dolari. Pentru trimestrul 3 compania se aşteaptă la încă o creştere de venituri, cu 23% faţă de T2.