Headseturile VR intră în zona 8K prin intermediul celor de la Pimax; Oferă unghi de vizualizare de 200 de grade

0
1048

În vreme ce unele companii producătoare de headseturi VR trec la produse mai accesibile şi mai mainstream, altele plusează şi trec la nivelul următor. Pimax ne duce direct la next gen-ul căştilor de realitate virtuală, direct în epoca 8K. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Startupul chinez şi-a pus proiectul pe Kickstarter şi aduce o rezoluţie ridicată şi câmp de vizualizare de 200 de grade. Produsul face HTC Vive, Oculus Rift şi HoloLens să pară jucării last gen. Pimax 8K este headsetul cel nou, care recent a fost expus la showul tech CEATEC 2017, ocazie cu care am aflat mai multe despre el. Oferă o rezoluţie de 7680 x 2160 pixeli şi foloseşte tracking laser care funcţionează în tandem cu staţiile de bază HTC Vive.

Câmpul de vizualizare de 200 de grade este aproape dublu faţă de cel existent. Cei care sunt intrigaţi de ideea de “cum adică 8K e 7680 x 2160 pixeli?”, aflaţi că nu e un 8K clasic, ci doar la nivel orizontal, în vreme ce pe verticală e la 4K. O descriere mai corectă e faptul că fiecare ochi priveşte un panou 4K cu rata de refresh de 90 Hz. Pe lângă PlayStation VR, HTC Vive sau Oculus Rift, Pimax 8K foloseşte panouri speciale CLPL (Customized Low Persistence Liquid) şi nu OLED.

Rolul este de a elimina complet ghosting-ul şi a creşte luminozitatea. Pe de altă parte mă întreb ce fel de PC sau rig scoate 8K pentru acest headset. Clar nu un smartphone, PC sau laptop standard. Există şi o versiune accesibilă de cască VR, Pimax 5K, cu acelaşi design dar preţ mai accesibil. Costă 349 dolari, dar asta dacă aveţi deja baza HTC Vive şi controllerele. Se livrează în ianuarie 2018, iar Pimax 8K costă 499 dolari.

Cine nu are bază mai cheltuieşte 300 de dolari. Ţinta de bani a fost deja atinsă pe Kickstarter.