În general luăm clipurile celor de la Anonymous în serios, mai ales când vine vorba de o ameninţare globală cu hacking sau dezvăluirea unor adevăruri incomode. Ne-a stârnit interesul clipul de mai jos, publicat cu câteva zile în urmă şi promiţând un anunţ imiment din partea celor de la NASA, cu privire la viaţa extraterestră. Evident, lucrurile nu sunt atât de simple, nici pe departe.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Anonymous este cel mai celebru şi influent grup de hackeri din lume, având surse în toate organizaţiile mari de pe glob. Clipul lor a atras peste 2.5 milioane de vizualizări şi are la bază o întâlnire recentă a Comitetului SUA a Ştiinţei şi Tehnologiei Cosmice. Hackerii îl citează pe profesorul Thomas Zurbuchen, administrator asociat al Directoratului Misiunilor Ştiinţifice, care ar fi declarat că omenirea a avut deja contact cu fiinţe extraterestre. Şi aparent nu e vorba despre microorgamisme, ci mai degrabă civilizaţii avansate.

Acelaşi profesor a fost citat ca afirmând că ne pregătim de un anunţ profund şi fără precedent. Persoana cu rol de prezentator în clip oferă indicii că NASA a încercat să ne pregătească treptat pentru anunţul legat de viaţa inteligentă din cosmos. A urmat şi un al doilea video cu diferite apariţii de OZN-uri, care s-au îndesit în 2017. Şi acum că v-a crescut pulsul şi aţi sunat toate rudele, calmaţi-vă, pentru că nu are rost să vă agitaţi.

The Washington Post a demontat pas cu pas teoriile hackerilor, cu aportul celor de la NASA, care au negat absolut tot. Se pare că declaraţiile profesorului de mai sus sunt scoase din context, iar NASA a afirmat răspicat: „nu există nici un anunţ iminent legat de viaţa extraterestră”. Până şi omul de ştiinţă citat a negat tot. În mod interesant până şi afilierea cu Anonymous este dubioasă.

Chiar şi disclaimerul clipului scrie că Anonymous nu este un grup sau o organizaţie, deci afilierea e neclară. Anonymous e mai degrabă o subcultură, cu formă nedefinită şi schimbătoare, mai degrabă decât o organizaţie propriu zisă. E un brand complet deschis, căruia oricine i se poate asocia. Problema e că tabloidele britanice au luat de bună informaţia despre alieni şi au pus titluri bombastice.

Concluzia e că suntem singura formă de viaţă inteligentă confirmată din univers, dar nu şi când citim tabloide…

https://www.youtube.com/watch?v=GE-ATiWiFow