Google Stadia ajunge în sfârșit pe iPhone și iPad

0
844
Google Stadia
Google Stadia ajunge în sfârșit pe iPhone și iPad

Google Stadia s-a lansat oficial și în România cu câteva zile în urmă. Începând de astăzi și utilizatorii de terminale Apple se pot bucura de serviciu, întrucât Stadia a ajuns în sfârșit pe iPhone și iPad.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Deși cloud gaming-ul este văzut ca platforma viitorului, Apple a încercat să împiedice implementarea serviciilor pe dispozitivele sale. Cel mai probabil, compania din Cupertino dorește ca utilizatorii iOS să folosească exclusiv propria sa platformă de gaming – Apple Arcade.

Astfel, dacă pe Android avem o aplicație oficială Stadia, pentru a ne juca pe iPhone sau iPad, va trebui să folosim browser-ul.

Dacă doriți să jucați jocuri pe dispozitivele Apple, va trebui să intrați pe stadia.google.com dintr-un web browser precum Safari sau Chrome. De asemenea, puteți adăuga și scurtături pe ecranul principal pentru a accesa jocurile mai ușor. Avem mai jos și un clip demonstrativ, postat direct de Stadia pe Twitter.

Stadia nu a avut cea mai bună lansare față de alte servicii de cloud gaming precum nVidia GeForce Now. Totuși, librăria de jocuri disponibile s-a mărit substanțial în ultimii doi ani. Recent, titluri precum Cyberpunk 2077, Assassin’s Creed Valhalla, Watch Dogs Leggion și Immortals Fenyx Rising au intrat în portofoliul Stadia.

Stadia oferă și controale tactile, însă cea mai bună experiență o veți avea cu un controller. Deși există un controller dedicat Stadia, orice controller Bluetooth suportat ar trebui să funcționeze, inclusiv cel de Xbox One,  Playstation 4 sau 5.

Dacă vreți să încercați Google Stadia, Destiny 2 și Super Bomberman R Online sunt gratuite. Tot ce trebuie să faceți este să vă creați un cont și să intrați în joc. Rețineți că aveți nevoie de o conexiune stabilă de internet și o viteză de cel puțin 10 Mbps.