Google pregăteşte un difuzor inteligent cu ecran, în stil Amazon Echo Show

0
812

Duelul dintre Google şi Amazon se extinde şi la nivel de produse hardware, acum că am aflat că Google lucrează la un difuzor inteligent cu ecran, un soi de mini tabletă. Aminteşte de un Amazon Echo Show şi avem detalii despre proiect scăpate chiar de insideri Google.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe lângă competiţia cu Amazon, acest produs concurează şi cu tableta/difuzorul inteligent Facebokok “Aloha”, axat pe videoconvorbiri. Cunoscut la nivel intern drept “Manhattan”, produsul celor de la Google va avea un ecran apropiat de cel de 7 inch de pe Echo Show. Terminalul va veni cu Google Assistant, YouTube, Google Photos şi apelare video.

Va avea şi rol de smart hub, controlând Nest şi alte aparate smart home. Sursele mai afirmă şi că acesta este doar unul dintre produsele la care Google lucrează, având în plan şi terminale cu ecran mai mare, apropiate de mărimea unui televizor chiar. “Manhattan” rămâne totuşi produsul principal deocamdată. Iniţial trebuia să debuteze la mijloc de 2018, dar pentru că Amazon Echo Show a sosit atât de vreme se doreşte acum lansarea până la final de 2017.

E mai probabil să îl vedem totuşi la I/O 2018 în primăvară, împreună cu noua versiune de Google Assistant. Se discută şi despre un parteneriat cu Best Buy Geek Squad şi Enjoy pentru instalarea casnică. Având în vedere faptul că Google a scos recent YouTube de pe Amazon Echo Show, începe să aibă sens toată povestea, marele G dorind să monopolizeze nişa difuzoarelor inteligente cu ecran şi playbackul de clipuri YouTube în acest mod.