Google Clips completează gama de produse hardware pe care Google le-a adus pe scena la evenimentul de ieri, fiind probabil singurul produs care nu a primit o scăpare detaliată înainta de eveniment. Avem de-a face cu o cameră aici, una care e capabilă de captură video şi foto automată, fără o intervenţie semnificativă a utilizatorului.

Publicitate

Google Clips aminteşte de Narrative Clip, o cameră purtabilă şi conectabilă la telefon şi costă 249 dolari. Avantajul lui Clips este designul foarte compact, care aminteşte de un soi de cameră de acţiune. Puteţi să puneţi accesoriul oriunde doriţi, inclusiv pe haine, printr-un mecanism tip clips. Se poate chiar ataşă la zgarda unui câine, la un ghiozdan sau poşetă, eventual pe bicicletă.

Fotografiile se realizează manual apăsând butonul shutter sau veţi putea folosi aplicaţia de smartphone Clips. În mod interesant acest gadget foloseşte machine learning pentru a îşi da seama care e momentul ideal pentru a face fotografii şi a filma. Devine astfel o unealtă de jurnal foto, faimosul “lifelogging”, care a început să prindă la public. Camera se sincronizează cu o aplicaţie Google Clips pentru Android şi iOS şi poate salva imaginile în Google Photos.

Primim stocare nelimitată în Google Photos, deci ne putem transforma viaţa într-un album foto. Pentru a nu face totuşi device-ul un voyeur în viaţa voastră, Google a inclus un LED care se aprinde atunci când camera face fotografii sau filmează. Google Clips are 16 GB stocare şi nu are nevoie de conexiune la Internet. Se va sincroniza totuşi cu telefonul şi va alege inteligent ce imagini sau clipuri să să alveze. Oferă 3 ore de baterie, cântăreşte 56 de grame şi oferă un câmp de vizualizare de 130 de grade, dar şi autofocalizare.

În mod bizar Google nu prea a oferit detalii despre rezoluţie.