PlayStation 4 ştie limba română acum, după actualizarea la versiunea de sistem 5.0

0
921
20171002122633

Înainte de marea sosire a jocurilor toamnei consolele PlayStation 4 au primit o actualizare de sistem care le-a adus software-ul la versiunea 5.0. Aceasta aduce printre altele şi un meniu în limba română. Actualizarea software aduce şi alte funcţii noi, pe care le detaliem mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Versiunea de sistem 5.0 inaugurează spre exemplu ESL Team Tournaments, o funcţie pentru pasionaţii de eSports, prin care aceştia se pot alătura unei echipe deja existente sau pot forma propria echipă pentru jocurile multiplayer. Un gamer poate fi membru a până la 60 de echipe simultan şi poate discuta tactici şi strategii cu ceilalţi coechipieri, folosind funcţia de chat.

20171002122800

Există şi posibilitatea de a viziona meciurile deschise şi prezenta rezultatele pe pagina echipei. Uncharted 4 şi Mantis Burn Racing sunt prezentate ca jocuri compatibile cu noua funcţie ESL Team Tournaments. Noul firmware va permite gamerilor şi să urmărească activitatea oricărui jucător PSN prin funcţia Follow Anyone, atât pentru jocuri accesate, cât şi pentru videoclipuri şi imagini din joc partajate.

20171002122715

A fost îmbunătăţit şi streamingul pe Twitch, oferind acum suport pentru rezoluţie 1080p, la 60 FPS, pentru utilizatorii de console PS4 Pro. Există noutăţi şi la nivel de Playstation VR, precum afişarea de comentarii ale spectactorilor, dar şi a mesajelor jucătorilor către spectactori. Comentariile vor apărea deci şi în mod VR, nu doar cinematic. Softul 5.0 imbunateste controlul parental, oferind setări personalizabile şi făcând crearea de conturi PSN mai uşoară pentru cei mici.

Au fost actualizate şi aplicaţiile mobile asociate PlayStation 4, PlayStation Communities şi PlayStation Messages. Şi ele primesc suport pentru limba română.