Boeing achiziționează una dintre companiile ce lucrează cu Uber la dezvoltarea de taxiuri zburătoare

0
1168
Boeing

Următorul pas în zona de tehnologizare a transportului sunt taxiurile zburătoare, mașinării despre care am tot auzit în ultima vreme. Aflam de curând că nimeni altul decât Airbus lucrează la asemenea dispozitive, iar acum apare ideea implicării și celor de la Boeing în afacere.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit unui raport ajuns în presa online, Boeing a achiziționat de curând una dintre companiile care lucrează cu Uber la dezvoltarea de taxiuri zburătoare. Practic, producătorul de avioane se include în acest proiect odată ce firma Aurora Flight Sciences este achiziționată.

Boeing

Interesant la compania cumpărată de către Boeing este specializarea sa în dezvoltarea aparatelor de zbor autonome. Încă de la înființarea sa au fost desfășurate 30 zboruri fără pilot cu succes. De asemenea, Aurora a bifat anul trecut un contract chiar cu Departamentul de Apărare.

Acesta constă în dezvoltarea unui avion de mici dimensiuni cu pilot automat ce decolează și aterizează vertical. Se numește LightningStrike și vine cu propulsie electrică ce dezvoltă 3 megawatt (4000 cai putere). Acesta este doar începutul și probabil prin 2025 – 2030 vor debuta comercial aceste taxiuri futuriste.