Taxiurile aeriene de la Airbus sunt gata de prezentare la Paris Air Show; Iată cum arată! (Video)

2
1609

Săptămâna viitoare are loc Paris Air Show, un eveniment important pentru aviaţia civilă şi nu numai, pentru că acolo vom vedea vehicule aeriene futuriste. Printre ele se numără şi “taxiul zburător” de la Airbus, care primeşte un demo mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Viitoarele decenii ne vor aduce metropole tot mai aglomerate, în care şoselele nu vor mai fi de ajuns şi ideea unui taxi aerian ne va surâde. Aici intră în scenă un vehicul de tip VTOL (vertical take off and landing), realizat de Vahana, sub contract cu Airbus. Avem chiar şi o simulare şi estimare a costului pentru o călătorie cu un taxi de genul: 77 de dolari pentru un zbor de 18 minute.

În ultimul an, filiala Airbus A3, care se ocupă de Vahana a lucrat intens la o flotă de aeronave VTOL autonome şi electrice. Acestea vin cu multiple rotoare, un design compact şi pot zbura de pe un acoperiş pe altul în oraşele cu densitate mare a populaţiei. A3 îşi va prezenta vehiculele la Paris Motor Show săptămâna viitoare. Cu această ocazie ar putea atrage şi investitori din zona de ride sharing, precum Uber, Lyft şi eventual şi Tesla.

Airbus nu sunt totuşi singurii cu proiecte de gen, pentru că şi Uber lucrează la ceva similar, dar şi cofondatorul Google, Larry Page. Marea problemă pentru vehiculele de acest tip e legislaţia, care practic nu există pentru aceste taxiuri aeriene. Lumea visează la maşini zburătoare încă din anii 60, dar chiar şi după atât de mult timp nu ne-am apropiat de ceva viabil.

Să fi spart Airbus barierele? Aflăm săptămâna viitoare.