Dubai testează taxiuri zburătoare, sub forma unui soi de mega drone marca Volocopter

1
2283

În vreme ce unii explorează timid ideea de automobile zburătoare, în Dubai deja există taxiuri zburătoare. Acestea sunt testate, dar sub conceptul de “dronă cu pasageri“, mai degrabă decât un vehicul zburător aşa cum ni-l imaginam în sinea noastră.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Autorităţile din Dubai vor să bifeze premiera unui serviciu de taxi aerian şi nu e doar un vis, ci o realitate. Zborul inaugural a avut loc pe 25 septembrie, adică luni, folosind un soi de elicopter cu 2 locuri şi cu 18 elice. Imaginaţi-vă o dronă uriaşă, fără pilot, iar ea vine de la compania germană Volocopter. Această firmă are susţinerea celor de la Daimler, deci tehnologia de vârf e asigurată.

Vehiculul autonom se ridică şi aterizează la punct fix, ca un elicopter. Primul pasager a fost prinţul coroanei Şeicul Hamdan bin Mohammed. Acesta a zburat timp de 5 minute pe o distanţă de 200 de metri deasupra unei zone acoperite cu nisip. Curse de până la 30 de minute vor fi oferite în primă fază. Pe viitor e dorit chiar un serviciu similar cu Uber, cu rezervări direct de pe telefon, din aplicaţie.

Fiecare taxi aerian va fi dotat cu baterii de backup şi elice de rezervă, dar şi cu paraşute, pentru extra siguranţă. Volocopterul e capabil să zboare folosind trackingul GPS, dar pe viitor va fi implementat un sistem inteligent capabil să evite obstacolele şi coliziunile cu alte taxiuri zburătoare. Timpul estimat până debutează serviciul aerian de taximetrie? 5 ani!