Google anunță lansarea formatului VR180 ce este destinat capturilor la 180 grade; se pregătesc și camere video dedicate

0
806
VR180

În ultimul an și numărul de materiale video VR a crescut considerabil și Google dorește ca nivelul de popularitate a clipurilor de acest tip să crească serios. Tocmai de aceea marele G anunță astăzi lansarea formatului numti VR180 despre care aflați mai multe în continuare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aflăm că acest format este rezultatul unei colaborări dintre YouTube și divizia Daydream VR a celor de la Google și că primele camere VR certificate pentru acest standard vor sosi din partea unor companii precum Xiaomi, Lenovo și LG începând din această iarnă.

VR180

După cum vă puteți da seama, aceste materiale VR180 vor fi filmate la 180 grade – semn că privitorul nu se va putea întoarce în spate pentru a vedea ce se întâmplă, fiind o experiență imersivă pentru atunci când suntem plasați cu fața înainte. Descoperim că aceste clipuri vor putea fi vizionat și în format standard, dar și VR folosind aplicația YouTube și un headset dedicat (Google Cardboard, Daydream, sau PlayStation VR).

Produsele vor sosi la prețuri similare aparatelor foto point and shoot și design-ul ar urma să fie similar celui prezentat în schița de mai sus. Vedem un dispozitiv compact echipat cu două lentile wide-angle ce poate filma clipuri VR stereoscopice.

Mai aflăm că editarea acestor fișiere VR180 va fi la fel de simplă precum editarea fișierelor video obișnuite, Adobe Premiere Pro urmând a fi un software ce va suporta modificarea clipurilor. De aici puteți urmări primele materiale video disponibile în noul format VR180.