Fujifilm XF10 este o nouă cameră compactă cu senzor generos

0
1035

Fujifilm a anunţat în această săptămână XF10, o nouă cameră compactă cu obiectiv fix, care are rol de succesor pentru modelul X70. Acela debuta cu 2 ani în urmă şi noul venitul se remarcă prin designul compact, dar şi senzorul generos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

XF10 are ceva în comun cu X70 şi anume combinaţia de obiectiv de 18.5 mm (echivalent 28 m) cu deschidere F/2.8 cu un senzor mare APS-C, toate într-un corp compact. Nou venitul duce rezoluţia la 24 de megapixeli şi este capabil de filmare 4K (la doar 15 FPS totuşi). Avem şi un ecran tactil la bord, dar Fujifilm plusează cu un joystick special pentru selecţia punctelor de focalizare.

Produsul cântăreşte doar 280 de grame, faţă de cele 340 de grame ale predecesorului. XF10 are şi câteva lipsuri faţă de predecesor, precum faptul că nu are ecran tilt, hotshoe pentru bliţ sau inelul de deschidere. Aici folosim un mecanism rotativ PASM în loc de control dedicat pentru fiecare parametru de expunere. În spate nu se mai află un pad direcţional cum am fi văzut la alte modele mai vechi.

Fujifilm pune mare accent pe controlul tactil. Este promovat şi un nou mod “square” de captură care va permite să faceţi trecerea la aspect ratio 1:1 pentru capturi bune de Instagram. Există şi suport Bluetooth Low Energy, pentru transferul de fotografii automat pe smartphone. Compania pare să parieze pe un segment de public care vrea camere compacte cu funcţii premium.

Asta se reflectă în preţul de 499.95 dolari, iar produsul va fi în magazine în august, pe negru sau auriu champagne.