Fujifilm X-E3

Din partea Fujifilm sosește astăzi un nou aparat foto mirrorless, modelul numit Fujifilm X-E3. Acesta adoptă un look similar dispozitivelor de tip rangefinder și avem de-a face cu o versiune mai mică și mai ieftină a lui X-T2, una ce vine cu display tactil și cu unele capabilități comune.

Publicitate

Se oferă aici senzorul foto APS-C X-Trans III de 24 megapixeli, procesorul de imagine X-Processor Pro și un joystick simpatic pentru controlul nivelului de focus. Aparatul filmează 4K Ultra HD și aduce un vizor electronic nu atât de interesant precum cel hybrid pe care îl găseam pe versiunea X-Pro2.

Fujifilm X-E3

Ce mai remarcăm la noul aparat mirrorless de la Fujifilm este prezența unui număr scăzut de butoane fizice, tradițional control D-pad fiind eliminat în favoarea shortcut-urilor touchscreen. Nu mai există nici buton pentru schimbarea modurilor de expundere, iar butonul circular de tip rotiță nu mai include abilitatea de schimbare a nivelului ISO.

Aflați că Fujifilm X-E3 va debuta comercial spre sfârșitul lunii în 3 variante diferite disponibile pe negru sau argintiu. Versiunea body costă 899 dolari, cea cuplată cu obiectiv 18-55 f/2.8-4 costă 1.299 dolari, iar cea cu obiectiv 23mm f/2 costă 1.149 dolari. În altă ordine de idei, Fujifilm a lansat astăzi și obiectivul XF 80mm f/2.8 1:1 macro ce oferă stabilizare optică a imaginii și care va fi vândut din noiembrie la prețul de 1999 dolari.