Supermaşina Aspark Owl aspiră la recordul de sută de km/h în sub 2 secunde

0
771

În vreme ce automobilele Tesla şi în general cele mai bine dotate maşini electrice se laudă cu timpi excelenţi până la 100 km/h, sunt producători care vor şi mai mult de atât. Tesla şi Rimac Concept One au ajuns la sută în sub 3 secunde, iar noua ţintă este de a ajunge acolo în sub 2 secunde. Acest record vrea să îl doboare o supermaşină Aspark.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Numele său este Aspark Owl şi cu siguranţă nu e o maşină pentru familişti. Amintim asta pentru că totuşi maşinile Tesla, chiar şi cele performante au pasageri, iar uneori pasagerii sunt copii, care la forţele g de acceleraţie atât de mari pot regurgita prânzul imediat. Supermaşina Aspark Owl nu are astfel de griji, iar în spatele său se află o companie din Japonia.

Mai jos aveţi un demo cu scheletul lui Owl şi ni s-a promis chiar un vehicul apropiat de cel final prezentat la Frankfurt Motor Show săptămâna viitoare. Designul pe care îl vedem aici aminteşte de un Batmobil, sau mai degrabă de o bufniţă, după cum ne arată şi numele “Owl”. Nu avem detalii tehnice despre acest proiect, iar vehiculul pe care îl vedeţi accelerând mai jos este mai degrabă un prototip barebones al supermaşinii finale.

Se aud pneuri scârţâind, deci mai e de lucru la tracţiune. Cu toate acestea accelerarea pare super rapidă, gata să doboare recordurile mondiale. Sursele afirmă că maşina va avea un corp din fibră de carbon mată, arătând şi mai mult ca un echipament de super erou.