Frigiderele FRAM revin din „epoca de aur”, sub tutela directorului eMAG

0
2297

Unul dintre brandurile iconice de electrocasnice din România este FRAM, o marcă de frigidere răspândită în România în perioada anilor ’60-’70. Era un brand neaoş, asociat de unii cu perioada comunistă şi de alţii… cu dispozitive masive şi trainice. Ei bine în 2021 revine acest brand sub tutela lui Iulian Stanciu, director executiv eMAG.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Compania Network One Distribution (NOD), deţinută de Iulian Stanciu se ocupă de acest proiect de a aduce pe piaţă frigiderele Fram. De fapt e vorba despre o întreagă linie de produse electrocasnice, nu doar de un frigider. Peste 30 de produse sunt incluse, de la maşini de spălat rufe la unele de spălat vase, hote, aragazuri, dar şi cafetiere şi fierbătoare, prăjitoare de pâine şi tocătoare.

Există 4 game de produse: Retro, Clasic, Color şi Modern, iar ele se vând sub sloganul „Din trecut, în prezent”. Brandul Fram vine şi cu un bonus de garanţie, astfel că electrocasnicele acestui brand cumpărate până pe 31 decembrie 2021 au parte de garanţie completă de 6 ani.

Primele frigidere Fram se produceau în 1961 la Întreprinderea de Maşini Electrice Bucureşti, ulterior producţia fiind mutată la Sadu (Gorj). Apoi acolo apăreau frigiderele marca Thomson, după o licenţă franceză. Ulterior aveau să devină Frigero şi apoi Arctic. În 1979 se încheia povestea Fram şi se muta o parte din personal la Găeşti, pe proiectul Arctic.

Nu e primul proiect NOD de acest tip, ei readucând la viaţă şi brandul TV Diamant, tot din perioada comunistă, dar şi bicicletele Pegas.