Noile MacBook-uri Pro vor sosi cu CPU Apple M1X; În 2022 ar debuta și MacBook Air cu procesor M2 (Zvon)

0
1240
Apple M1X
Noile MacBook-uri Pro vor sosi cu CPU Apple M1X; În 2022 ar debuta și MacBook Air cu procesor M2 (Zvon)

În online au apărut în ultimele luni o mulțime de zvonuri cu privire la laptopurile Apple. Este vorba în principal despre modelul MacBook Pro 15, care ar sosi cu un CPU îmbunătățit la interior. Se zvonește că numele acestuia ar fi Apple M1X și ar aduce îmbunătățiri substanțiale față de prima generație. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Informațiile de astăzi sosesc prin intermediul zvonacului @Dylandkt. Acesta susține că CPU-ul M1X va fi fabricat de către TSMC folosind un proces N5P. Această tehnologie de producție ar fi mai avansată față de procesul pe 5 nm utilizat în cazul lui M1. Totuși, arhitectura folosită ar fi asemănătoare cu cipsetul din prima generație.

Dylan susține că M1X va fi un CPU cu 10 nuclee, 8 pentru performanță și doar 2 pentru eficiența energetică. Pentru comparație, Apple M1 prezintă 4 nuclee performante și 4 pentru eficiență energetică. Totodată, s-ar dubla număul de nuclee în cazul GPU-ului, ajungând la 16. Ar urma să existe și un Mac Mini cu CPU M1X la bord după debutul lui MacBook Pro 15.

Zvonacul nu se oprește aici și oferă chiar detalii cu privire la CPU-ul Apple M2. Acesta ar urma să sosească abia în 2022, iar potrivit publicației wccftech, acesta ar urma să fie fabricat pe un proces de 3 nm. Se zvonește că acesta va fi disponibil inclusiv pe noile iPad-uri Pro din 2022. Potrivit zvonurilor Apple M1X ar fi un CPU mai performant și va fi nevoie de o răcire eficientă în cazul tuturor dispozitivelor care îl vor adopta.

Reținem totuși că aceste afirmații sunt doar zvonuri momentan, neexistând dovezi credibile cu privire la acestea. MacBook Pro 15 ar urma să debuteze în toamna acestui an. El ar aduce înapoi încărcarea prin port magnetic, dar și un slot pentru cardurile SD.