Facebook chiar lucrează la o tabletă cu apelare video; Avem extra detalii despre proiect

0
844

În ultimele săptămâni au apărut tot mai multe informaţii legate de Facebook care ne intrigă serios. Întâi apărea un brevet pentru ceva ce părea a fi un terminal mobil cu ecran touch, poate un telefon. Apoi există perspectiva unui difuzor inteligent cu asistent virtual şi apoi acela se transforma într-o tabletă. Azi zvonul cu tableta revine mai puternic ca oricând şi cu argumente.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Proiectul vine de la aripa secretă Facebook, aşa numita Building 8, confirmat via Bloomberg. Aceştia scriu că Building 8 a dezvoltat un terminal care are un ecran de mărimea unui laptop şi ar putea fi menit pentru apelarea video. Auzisem deja de un produs cu ecran de 15 inch şi chiar ne gândeam că aduce cu un laptop, la nivel conceptual. Anunţul acestui gadget ar putea veni la conferinţa F8 din primăvara viitoare, iar zvonurile afirmă că Facebook va construi un aparat care “le va permite oamenilor de pe tot globul să simtă că sunt în aceeaşi cameră unul cu altul”.

Forţa cerebrală de la Building 8 este Regina Dugan, care a declarat public că scopul noului terminal este să creeze şi livreze o nouă categorie de produse, care pun socializarea pe locul întâi. Nici acum nu ne este clar dacă avem de-a face cu o tabletă, un laptop sau un difuzor inteligent totuşi. Pe de altă parte lumea preferă să comunice video prin Skype sau FaceTime, iar apelurile video Facebook nu sunt încă la fel de populare.

Poate de aceea a şi apărut acest produs, pentru a populariza serviciul. Se discută despre o cameră la 360 de grade pe noul device, dar sursele afirmă că ar putea să nu fie gata acel senzor la timp pentru debut. Aparent Facebook ar pregăti şi un difuzor smart de 100 de dolari, dar şi această tabletă pentru apelare video. Rămâne să aflăm mai multe la conferinţa F8.