Facebook anunţă următoarea sa reţea de socializare, Horizon, în care vei interacţiona într-un univers virtual

0
992

Facebook e gata să treacă la nivelul următor al reţelelor de socializare, creând un univers complet virtual. Următorul său mare proiect este Horizon, o lume virtuală în care vei putea trăi o nouă viaţă din 2020.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

FB se laudă că a creat un mediu imersiv, o lume numită Horizon, pe care o vei putea accesa cu căştile de realitate virtuală. Se va lansa sub formă de aplicaţie VR, care va combina zone de socializare, unde vei putea discuta cu alţi utilizatori, cu zone în care te poţi juca. Îmi sună foarte mult a “Ready Player One”, filmul regizat de Spielberg şi lansat anul trecut.

Veţi putea locui în acele zone şi să le exploraţi cu ajutorul unui avatar animat. Primele teste ale aplicaţiei încep în prima parte a anului 2020. Facebook şi Oculus se află în spatele acesturi proiect. Vor fi şi ghizi care se vor ocupa cu navigarea în acest univers nou. Ghizii nu vor fi “poliţia” universului sau moderatori, ci doar ajutoarele voastre.

Am înţeles că Horizon se inspiră şi de la Minecraft, permiţându-ţi să îţi creezi propriul mediu, propria casă, palat sau ce doreşti. Totul este sub forma unui desen animat, minimalist, de aceea şi comparaţia cu Minecraft. Avatarurile vor fi şi ele personalizabile până la extrem. Grafica aceasta este gândită pentru a fi compatibilă şi cu terminalele mai slabe.

E interesant că Facebook pariază mult pe VR, fix când Samsung a renunţat la această zonă. John Carmack, programator veteran şi CTO Oculus a anunţat acest proiect, care vine ca urmare logică a lui Oculus Rooms, Oculus Venues, Facebook Spaces (ele dispar curând). Judecând după trailerul de mai sus, avem o combinaţie de The Sims cu Minecraft, la prima vedere. Dacă platforma prinde atunci va impulsiona şi vânzările de căşti VR Oculus Quest.