Ericsson anunţă colaborarea cu Microsoft pentru accelerarea dezvoltării de soluţii Internet of Things

0
915

Microsoft şi Ericsson au anunţat în această săptămână un parteneriat, care va avea rolul de a duce la evoluţia segmentului Internet of Things. Împreună vor putea ajuta companiile care activează în zona IoT să îşi lanseze produsele mai rapid, pe baza reţelelor mobile.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cu acest scop a fost creat un accelerator IoT Ericsson, care le permite companiilor să dezvolte soluţii IoT pe bază de Azure. Prin aceste metode se vor conecta direct la ecosistemul oferit de operatori mobili folosind serviciul de management al conectivităţii. Ericsson pune la bătaie Platforma de Conectare a Dispozitivelor, ca parte a acceleratorului său.

Studiile realizate de suedezi arată că în 2018 “Internetul Tuturor Lucrurilor” va depăşi telefoanele mobile, devenind cea mai mare categorie de dispozitive conectate. Avantajele Ericsson includ faptul că a lucrat deja cu un număr foarte mare de operatori de pe tot globul, deci are parteneriatele asigurate. Pe de altă parte, Microsoft este un gigant în zona cloud, cu ramificaţii profunde şi o evoluţie masivă în această zonă.

Se anunţă parteneri noi pentru sistem, precum Grundfos, producător de pompe de apă. Aceştia au testat deja oferta pre-integrata oferită de Microsoft şi Ericsson, pentru a administra pompele inteligente conectate la Internet.