Daimler inaugurează o fabrică de baterii pentru automobile electrice; O nouă Gigafactory la orizont

0
1057

Când ne gândim la o fabrică uriaşă care produce baterii electrice pentru automobile, nume ca Panasonic sau Tesla vin în minte, dar nemţii reacţionează la rândul lor. Astfel, Daimler a inaugurat o fabrică proprie de baterii de acest tip, iar la debut a participat chiar Angela Merkel.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Daimler este una dintre companiile din zona auto cu cele mai agresive planuri legate de automobilele electrice. Firma a anunţat accelerarea planurilor de acest tip cu 3 ani şi cheltuieli de 11 miliarde de dolari petru realizarea a 10 modele de automobile până în 2022. Fabrica de baterii e vitală pentru a trece la noua generaţie de vehicule, fără a mai depinde de parteneri.

Germanii îşi produc propriile baterii prin filiala ACCUmotive şi au pornit la drum cu o investiţie de 500 de milioane de euro anul trecut în noua fabrică din Kamenz. La deschiderea sa a participat pe lângă cancelarul german şi Dieter Zetsche, şeful comitetului de directori Daimler AG şi liderul Mercedes-Benz. Capacitatea întreprinderii nu este cunoscută, dar estimările arată că 1000 de persoane ar putea lucra la această fabrică.

Totul va deveni operaţional la mijlocul anului viitor, la fix pentru debutul primului vehicul complet electric Mercedes. E vorba despre SUV-ul EQ, dar acesta e doar începutul. Daimler are în plan şi un Urban eTruck şi are o comandă de 1500 de dubiţe electrice pentru una dintre firmele mari de logistică din Germania. Până să vină bateriile proprii, Daimler are şi un contract cu SK Innovation din Coreea de Sud.