Elon Musk vrea să se mute pe Marte; Şansele sunt de 70% să se întâmple asta, conform CEO-ului SpaceX

0
611

Pe fondul amartizării din ultimele 24 de ore, Elon Musk a discutat despre posibilitatea vieţii umane pe Marte. Evident, excentricul miliardar e printre primele persoane care se consideră gata să se mute pe Marte. Mai mult decât atât, CEO-ul SpaceX a aproximat la 70% şansele să se mute pe “Planeta Roşie”.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

SpaceX a prezentat deja Starship, naveta care ne va transforma într-o civilizaţie interplanetară, dar şi capsula Dragon, care ar trebui să ne ducă de la navetă pe Marte. Mai mult decât atât, au apărut şi unele proiecte şi prototipuri de colonii marţiene. În cel mai nou interviu cu HBO, în cadrul programului “Axios”, Musk a declarat că vrea să facă din Marte a doua sa casă.

Fondatorul Tesla a mai declarat şi în trecut că s-a obişnuit cu ideea că va muri pe Marte, dar o acceptă câtă vreme nu se întâmplă la aterizare/prăbuşire. Acelaşi Musk, minte de inginer a mai afirmat până acum că sunt şanse foarte mari ca primii astronauţi care merg pe Marte să devină victime ale unui accident, dacă nu merge bine ceva. Marea problemă pe care o vede gurul tech cu o eventuală mutare pe acea planetă, e stresul constant în care vei sta.

Viaţa va fi foarte grea şi periculoasă, cu aproape zero timp de relaxare. Elon a comparat aceasta mutare cu o expediţie pe Everest. Se moare în ascensiune foarte des, dar lumea tot realizează urcarea pe piscuri, pentru că le place provocarea. Elon Musk are 47 de ani, deci ar fi deja un om bătrân când vom avea tehnologia necesară pentru a călători acolo în condiţii de turist.

Chiar şi aşa la o vârstă avansată şi după atâtea nopţi nedormite e greu de crezut că miliardarul ar trece de testele de fitness şi sănătate pentru a putea deveni astronaut ad hoc. Mai degrabă copiii săi… Apropo, ştiaţi că Musk are 6 copii?