O glumă internă în compania SpaceX a lui Elon Musk este că de fapt racheta Big Falcon Rocket s-ar numi “Big F*cking Rocket”. Mai nou numele rachetei a fost schimbat în “Starship” şi avem şi noi detalii despre proiect.

Publicitate

BFR costă SpaceX 5 miliarde de dolari pentru dezvoltarea şi construirea sa. De acum încolo se va numi Starship, sau cel puţin porţiunea care corespunde navetei ce transportă astronauţii primeşte acest nume. Boosterul folosit pentru a propulsa Starship dincolo de gravitaţia Pământului se va numi Super Heavy. Musk and co vor să facă din Starship un vehicul interplanetar, care să susţină viaţa umană.

Are rolul de a continua moştenirea lui Falcon 9 şi Falcon Heavy. Pe de altă parte pasionaţii de science fiction au început deja să îi dea cu tifla lui Musk, pentru că “Starship” este un nume pe care îl dai unei nave care ajunge în alt sistem solar. Elon le-a dat replica, afirmând că versiunile ulterioare vor reuşi şi asta. Cea mai apropiată stea de noi este în sistemul Alpha Centauri, la 4.3 ani lumină de Pământ.

Reţineţi şi că BFR/Starlight nu a fost construită încă şi mai e mult până va fi totul finalizat. Până una alta SpaceX are primul pasager plătitor, pe miliardarul Yusaku Maezawa, care va zbura în jurul Lunii în 2023. Ce ştim în acest moment este că racheta are o lungime totală de 118 metri şi are două componente. Poate transporta o încărcătură de 100 de tone metrice spre Marte.

Un zbor fără echipaj cu această navetă pleacă spre Marte în 2022.