Elon Musk prezintă varianta completă a costumului de cosmonaut SpaceX

2
1453

Luna trecută Elon Musk a prezentat un teaser pentru costumul spaţial SpaceX, pe care îl vor purta astronauţii care vor călătorii pe navetele Falcon ale companiei. Acum avem ocazia de a vedea varianta completă a costumului şi trebuie să spun că mi se pare super light, pe lângă echipamentul clasic.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pare mai degrabă genul de costum pe care l-ar purta un DJ trăznit, precum cei de la Daft Punk să zicem, nu cineva care e gata să iasă din stratosferă. Fotografia de mai sus a fost postată pe contul de Instagram al lui Musk, iar respectivul cosmonaut era fotografiat lângă capsula SpaceX Crew Dragon. Aceasta va fi folosită în prima fază pentru a transporta astronauţi către şi de la Staţia Spaţială Internaţională.

Misiunile NASA sunt doar începutul, scopul fiind de a duce oamenii pe Marte în anii 2020. Înainte de a vă entuziasma prea tare că Elon Musk a rezolvat şi problema costumelor spaţiale, acesta e doar echipamentul folosit la interiorul capsulei Dragon sau când se realizează transferul în alt vehicul. Nu veţi vedea astfel de mănuşi, cizme şi echipament la ieşirile în spaţiu cu siguranţă.

Poate doar acea cască să fie păstrată. Cheia realizării setupului de mai sus a fost flexibilitatea şi confortul, oferind în acelaşi timp protecţii speciale pentru încheieturi. Costumele au fost fost presurizate, păstrând astronauţii în viaţă dacă se petrece o depresurizare a cabinei. Să vedem în ce măsură e NASA de acord cu aceste echipamente şi cum vor arăta şi cele pentru ieşiri în spaţiu.