Drona DJI Spark este controlată cu gesturi ale mâinii în faţa camerei; Iată un demo (Video)

1
1735

Scriam luna trecută despre DJI Spark, o dronă de buzunar, care costă 500 de dolari şi poate fi controlată prin gesturi ale mâinii. Iniţial dronele erau controlate cu telecomenzi, apoi au fost controlate via smartphone şi acum prin gesturi ale mâinii. Mai jos avem un demo.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cel care realizează demo-ul activează drona, recunoaşte utilizatorul şi decolează automat direct de pe palmă. Durează doar câteva secunde pentru activarea acestei jucării. Drona se ridică la aproximativ 2 metri şi răspunde mişcărilor mâinii utilizatorului. Îmi aminteşte de interacţiunea lui Tom Cruise cu acea interfaţă SF din “Minority Report”. DJI Spark poate fi mişcat în sus/jos, dreapta sau stânga şi poate fi atrasă spre utilizator sau împinsă în depărtare.

Odată ce flutură mâna, persoana care realizează demo-ul semnalizează dronei că e momentul să se îndepărteze pentru a realiza o captură foto ideală. La fiecare mişcare a prezentatorului drona se reorientează, urmărindu-l. Pentru a face o fotografie selfie, prezentatorul compune un romb cu degetele şi acesta e semnalul pentru DJI Spark de a face poza.

Fluturarea mâinilor se face din nou spre final pentru aterizare. Aceasta e probabil cea mai lină aterizare de dronă văzută vreodată de mine. Interpretarea gesturilor se face până la o distanţă de maxim 3 metri, dar evident aveţi şi alternativa unei aplicaţii de smartphone. Cu aceea se poate controla drona până la o distanţă de 91 de metri.

DJI Spark are o cameră de 12 megapixeli, stabilizare mecanică, GPS şi sisteme de detectare a adâncimii în 3D. Autonomia este 16 minute pentru aceasta mini dronă.