DJI Spark este cea mai nouă dronă de buzunar; costă 500 dolari și poate fi controlată prin diverse gesturi ale mâinii

2
1393

Compania DJI ne este cunoscută în special pentru dronele pe care le aduce pe piață, un nou astfel de dispozitiv fiind anunțat chiar astăzi. Este vorba despre DJI Spark, o dronă de dimensiuni reduse ce poate fi purtată chiar și în buzunar și care poate fi controlată într-un mod mai special.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Nu avem o telecomandă aici precum se oferă în cazul altor modele DJI, ci vom folosi gesturi ale mâinilor pentru a controla mini-drona. Vom putea muta drona sus-jos sau stânga-dreapta prin mișcarea mâinii, iar printr-un gest rapid prin care imităm forma unui aparat foto vom putea realiza un selfie.

Aceste caracteristici de control vor funcționa până la o distanță de maxim 3 metri față de utilizator, dar există și o aplicație de smartphone prin care putem zbura cu drona până la o distanță de 91 metri și alege din moduri precum QuickShot, Dronie, Circle și Helix.

Cât despre dotările hardware, drona DJI Spark este echipată cu un senzor de 12 megapixeli (1/2.3-inch) ce dispune de stabilizare mecanică, de GPS/Glonass și de sisteme 3D depth-sensing, respectiv vision-position ce detectează obiecte din mediul înconjurător. Bateria de la interior oferă până la 16 minute de filmare și prețul produsului este de 499 dolari.

Există și o versiune extra care include la pachet pe lângă dronă și o telecomandă dedicată, 4 perechi de elice și două baterii, o stație de încărcare, o geantă de umăr și toate cablurile necesare pentru suma de 699 dolari.