Compania Heliox propune un încărcător rapid pentru autobuzele electrice, cu alimentare în 2 minute

1
2349

Compania olandeză Heliox a prezentat recent un încărcător rapid pentru autobuzele electrice, iar sistemul poate fi văzut în imaginile de mai jos. Primăria oraşului Amsterdam a contractat deja Heliox pentru implementarea unor linii de autobuze electrice şi a noului sistem de alimentare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Tehnologia este atât revoluţionară încât permite alimentarea unui autobuz în doar 2, până la 5 minute. Autobuzele se pot încărca la capăt de linie, fără a pierde timp şi resurse. Heliox a creat un sistem modern de alimentare, inspirat de bateriile care se încarcă rapid pe telefoanele mobile. Soluţiile companiei sunt prezente deja în Finlanda, Luxembourg, Franţa, Danemarca, Olanda şi Germania.

Se lucrează la extindere acum spre SUA, Singapore, Australia şi Noua Zeelandă. Volvo este furnizorul de autobuze electrice pentru proiectele Heliox, punând în circulaţie cel puţin 4 modele în ultimele luni. Volvo s-a ocupat de dezvoltarea unor vehicule cu consum eficient şi foarte silenţioase. Heliox este lider global când vine vorba de sisteme de alimentare ale transportului public, dar se ocupă şi de minerit şi echipamente portuare.

Următorul pas ar fi implementarea de încărcare fără fir, dar acolo asiaticii sunt în prima linie, mai ales sud coreenii. Printre modelele de autobuze suportate se numără Volvo 7900 Electric, un vehicul complet electric, lung de 12 metri şi cu 3 uşi. Are baterii Li-Ion şi motor electric şi poate transporta 85 de pasageri.