Donald Trump a semnat noul buget SUA, care include miliarde de dolari investite în AI şi quantum computing

0
1108

SUA a început să cam rămână în urma Chinei de câţiva ani când vine vorba de investiţii în Quantum Computing şi AI. Donald Trump vrea să compenseze şi a semnat un buget mai generos pentru aceste segmente pentru următorul an. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Donald Trump a semnat un buget pentru anul fiscal 2021 mai generos cu segmentul AI/Quantum Computing. Casa Albă şi Pentagonul îşi vor dezvolta proiectele în aceste segmente pentru a rivaliza mai bine cu China. Noul buget include investiţii de miliarde de dolari pentru cercetarea şi dezvoltarea în domeniul AI, împărţită pe multiple agenţii guvernamentale. Printre bugete de tot felul se numără şi 1 miliard de dolari alocaţi pentru cercetarea AI non militară.

Apoi Fundaţia Naţională de Ştiinţe a primit 830 de milioane de euro, o creştere cu 70% faţă de anul anterior. Pentru cercetarea în Quantum Computing se alocă 25 de milioane de dolari, cu accentul pe realizarea unei infrastructuri Quantum Internet în SUA. Sistemele informaţionale cuantice şi studiul lor vor primi un buget crescut la 237 de milioane de dolari, dublu faţă de anul anterior. Există planuri pentru a crea 6 noduri de Internet cuantic în zona Midwest din SUA şi încă un nod în Long Island lângă New York.

Universitatea din Chicago are deja un proiect alături de câteva agenţii şi laboratoare locale, lansând un “loop quantum communication” de 83 de kilometri. Trump a crescut cu 12% şi bugetul Administraţiei Spaţiale şi Aeronautice cu scopul ferm de a aduce astronauţi pe Lună până în 2024. Se adaugă 3 miliarde e dolari finanţare pentru NASA pentru dezvoltarea de vehicule tip lander şi tehnologii de importanţă strategică la nivel cosmic. În total NASA va primi 25.2 miliarde de USD pe anul ce urmează.

Nou creata Space Force primeşte 15.4 miliarde USD. SUA pune pedala pe acceleraţie şi pentru că în China se cheltuiesc deja zeci de miliarde de dolari pe cercetare Quantum Computing şi AI.