Dolby Dimension este o nouă pereche de căşti over the head, cu anulare activă de zgomot

0
1013

Dolby a lansat o nouă pereche de căşti, cunoscute drept Dolby Dimension. E vorba despre căşti wireless over the head, care se laudă cu anulare activă a zgomotului de fond. Este un produs gândit pentru home entertainment, dar anularea de zgomot lasă totuşi să răzbată ceva sunete, încât să nu vă deconecteze complet de la universul din jur.

Publicitate

Secretul este Dolby LifeMix, o funcţie care îţi permite combini ce asculţi cu ce se aude în jur. LifeMix este un soi de “mixer personal” pe care îl puteţi folosi în timp real. Poate anula total zgomotul din jur, permiţându-vă să vă axaţi strict pe ce ascultaţi sau vizionaţi. În acelaşi timp puteţi combina sunetele din filmul preferat cu torsul pisicii sau picăturile de ploaie care se aud pe pervaz.

Conceptul nu e nou, doar că Dolby promovează utilizarea acasă, mai degrabă decât în timpul unui zbor lung să zicem. Controlul mixajului se face prin aplicaţia Dolby Dimension, disponibilă pe iOS şi Android. Dolby a adăugat 3 butoane sursă pe căşti, pentru a face trecerea între diferite surse de sunet. Există şi head tracking, care face ca sursa audio să sune fix, ca difuzoarele ale unui televizor, chiar dacă ne rotim capul.

Purtabilul se încarcă de la o staţie bază, iar căştile vin cu drivere custom de 40 mm cu procesare proprietară a semnalului audio. Există şi suport pentru Google Asistant şi Siri. Căştile nu sunt ieftine la 599 dolari, iar produsul se poate comanda de azi.