Motivul pentru care a fost picat site-ul vodafone.ro ieri, este extrem de simplu și stupid

0
1675

O ştire inedită ne vine prin intermediul Facebook astăzi, când aflăm că Vodafone a avut site-ul picat ieri (duminică 13.10.2019). Operatorul Vodafone România a uitat să prelungească rezervarea domeniului vodafonenet.ro, care era folosit ca nameserver pentru vodafone.ro. Ce înseamnă asta aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

După cum a semnalat Cristi Dorombach pe Facebook ieri la prânz, a expirat domeniul vodafonenet.ro fix pe 13 octombrie, un 13 cu ghinion aş zice. Starea site-ului era “Pending Delete” ieri la prânz, pentru că “băiatul de la IT” a uitat să prelungească rezervarea. Ca atare multă lume s-a trezit cu site-ul Vodafone picat ieri după amiază, fără să ştie de ce.

Pentru că Vodafonenet.ro era folosit pentru a ruta spre site-ul Vodafone, acesta din urmă a devenit nefuncţional. Dacă aveai treabă pe Vodafone.ro… ghinion! Mulţi clienţi Vodafone se întrebau de ce a picat site-ul, dacă se fac lucrări sau ce noutăţi apar. Ca idee şi Vodafone.ro e pe cale să expire pe 28 noiembrie şi sper să nu uite să îl reînnoiască şi pe acela.

Cineva susţine într-un comentariu la postarea originală că toate clasele de IP-uri sunt pe Nameservere de vodafonenet.ro, deci mica problemă a avut un impact major… În paranteză aș zice că de aia e bine să nu îl desconsideri pe băiatul de la IT şi să ai grijă să aibă mereu cafea bună! 🙂