Creatorul camerelor de iPhone prezintă cea mai mică cameră din lume, cu scop medical

0
7684

Nu ai cum să prezinţi acest gadget fără să faci o cacofonie: “cea mai mică cameră din lume”. Avem de-a face cu un dispozitiv certificat de Cartea Recordurilor cu acest titlu şi el vine chiar de la OmniVision, care o bună perioadă de timp a produs camere pentru iPhone-uri, până acum câţiva ani.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Această cameră este OmniVision OV6948, care are mărimea unui grăunte de nisip. Măsoară doar 0.575 x 0.575 x 0.232 mm şi poate produce fotografii color de 40.000 de pixeli. Are un chip BSI cu tehnologie Bayer RGB şi primele utilizări care îmi vin în minte sunt clar cele de spionaj. Din ce am înţeles OmniVision a gândit creaţia sa mai degrabă pentru uz medical, pentru că acolo ai nevoie de mecanisme cât mai mici pentru a face investigaţii minim invazive.

Camera poate ajunge pe unelte chirurgicale care sunt introduse în corp la operaţii pentru a oferi detalii despre organe şi ţesuturile pe care medicul nu le vede cu ochiul liber. Camera are şi avantajul consumului foarte scăzut de energie şi va genera şi foarte puţină căldură, deci un disconfort în minus pentru pacient. Camera poate încăpea şi în venele pacienţilor, ajungând la diagnosticarea blocajelor venoase de exemplu.

Captura camerei se face la 30 FPS, iar semnalul este scos analogic la distanţe de până la 4 metri cu zgomot minim spre zero. Camera oferă şi un câmp de vizualizare de 120 de grade şi o adâncime de câmp de la 3 mm la 30 mm. Implementarea la nivel endoscopic va avea loc în următorii ani şi va reduce disconfortul, durerea şi căldura resimţite de pacienţi.