Volkswagen Golf 8 este acum oficial, vine cu 10 versiuni de motorizare, bord high tech

0
6140

Volkswagen Golf 8 este cel mai nou automobil al gigantului german, prezentat în ultimele 24 de ore. Are o gamă generoasă de motorizări, care ajunge la nu mai puţin de 10 variante, din care 5 sunt hibrid. Noul Golf cu potenţial de hit este detaliat de noi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noul VW Golf 8 vine cu un design elegant, iar saltul estetic este mai mare decât a fost la generaţiile 5, 6, 7. Măsoară 4.28 metri în lungime şi 1.79 metri în lăţime, iar ampatamentul este de 2.63 metri. În zona frontală se află faruri mai mici, iar în spate avem evacuarea cromată ceva mai agresivă. Avem şi muchii şi nervuri mai pronunţate pe capotă. Rămâne un automobil mai degrabă lat, cu „love handles”.

Automobilul are un bord generos, cu două ecrane mari, cu diagonală de 10.25 inch şi 8.25 inch. Acesta acoperă o bună parte din zona bordului, iar butoanele de control au fost simplificate. VW Golf foloseşte standardul Car2X şi poate primi informaţii utile legate de trafic, rapoarte de trafic, situaţia semafoarelor şi să se conecteze la infrastructură dedicată.

Poate prelua şi informaţii de la alte maşini aflate la o distanţă de câteva sute de metri, prin acest sistem special Car2X. Cât despre experienţa de şofat, avem sisteme de asistare a condusului, care oferă o experienţă semi autonomă, o noutate în acest segment. Asistenţa va controla direcţia, frânarea şi acceleraţia pe autostradă până la viteze de 210 km/h.

Trebuie să ţii totuşi o mână pe volan, deci nu vorbim de autonomie aici. Motorizarea este, după cum am precizat în titlu foarte generoasă. Volkswagen a pariat pe electric, cu 3 variante cu sistem electric de 48 de volţi. Ele sunt branduite eTSI şi vin în variante de 110 cai putere, 130 CP şi 150 CP. Sunt şi două variante hibrid cu încărcare la priză, prima de 204 CP şi una sportivă GTE de 245 CP.

Ele adoptă o baterie Li-Ion de 13 kWh. Evident puteţi opta şi pentru cele două variante cu motor Turbo pe benzină, de 1 litru şi cu putere de 90 CP sau 110 CP. Sunt şi modele diesel TDI de 115 CP şi 150 CP. Există şi o versiune pe gaz natural comprimat (TGI), iar variantele GTI şi R vin cu motor TSI de 2 litri. Cel mai puternic model TSI ajunge chiar la 300 CP.

Avem şi faruri LED în pachetul de bază, dar şi alte două pachete pentru vizibilitate îmbunătăţită. Unul este IQ.LIGHT, cu un sistem Matrix LED care aduce cu cel de pe Touareg şi de pe Pasat. Are 22 de unităţi LED per far, activate în funcţie de situaţie.