Tesla devine cel mai profitabil producător auto din SUA, depășind grupul GM

0
1184
Tesla

Pe acest final de an Tesla este pe cai mari, companie ce se pregătește pentru lansarea noului bolid numit Roadster anul viitor. Între timp aflăm că vânzările de automobile electrice ale companiei din ultimele luni au fost foarte bune, astfel că firma ajunge pe locul 1 în topul celor mai profitabili producători auto din SUA.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Compania lui Elon Musk depășește astfel grupul General Motors care se ocupă cu dezvoltarea de mașini sub branduri precum Chevrolet, GMC, Buick și Cadillac. Aflăm și că ieri pe data de 24 octombrie, acțiunile Tesla au urcat cu 17% ca urmare a declarațiilor lui Musk potrivit cărora compania va înregistra profit în trimestrul 3.

O acțiune Tesla a ajuns astfel la 298 dolari și la o capitalizare de piață de 53 miliarde de dolari. S-a depășit astfel grupul GM (capitalizare de piață 51 miliarde dolari), fapt ce a readus Tesla în postura de cel mai profitabil producător din SUA. Suntem informați că în spatele acestui profit trimestrial stau îmbunătățirile în eficiența de operare și reducerile din zona de producție și costuri ale materialelor.

Vă amintim că pe finalul acestei veri, Tesla anunțat oficial extinderea pe plan european. În momentul de față și publicul din țări precum România, Ungaria, Polonia sau Slovenia își poate comanda un Model S, Model 3 sau Model X. Sunt planuri și pentru implementarea de stații de încărcare SuperCharger și la noi în țară!