Tesla se extinde în România, Ungaria, Polonia şi Slovenia; Poţi comanda o Tesla în România acum

1
1831

Auzisem de ceva vreme ca Tesla vrea să se extindă în Europa, iar acum aflăm că ţinteşte chiar spre Europa de Est. Gigantul lui Elon Musk a pus la dispoziţie vehiculele sale în Polonia, Ungaria, Slovenia şi România.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

A trecut ceva vreme de când Tesla nu s-a mai extins pe alte pieţe, aşa că mutarea e binevenită. Majoritatea UE e deja acoperită, dar sunt şi câteva pieţe pe care Tesla nu ajusnese. Practic poţi comanda acum din România un Tesla Model 3 sau Model S dacă doreşti. Ca idee, Tesla nu are încă service-uri autorizate şi specializate pentru maşinile sale în aceste ţări, cu excepţia Poloniei.

Se pare că s-ar pregăti unul şi pentru Budapesta. Există totuşi câteva Superchargere pentru alimentare pe aceste pieţe şi în următoarele luni ar trebui să apară unele noi. Musk a declarat că cele mai solicitate servicii ale companiei sale sunt o mai bună acoperire cu service-uri cu Superchargere. Până acum dacă doreai o Tesla în România, trebuia să o imporţi din altă ţară unde se vindea oficial maşina.

Asta înseamnă probleme cu garanţia, bătăi de cap, drumuri lungi spre ţara din care ai luat maşina. Dacă intraţi pe lista de Superchargere de pe site-ul Tesla, veţi vedea că sunt în plan unele pentru Brăila, Bucureşti şi Craiova. Am făcut o simulare pentru un Tesla Model 3 comandat în România şi preţul de pornire este de 39.500 de euro. Livrarea este estimată pentru începutul lui 2020. Preţul ar putea fi mai mic dacă primiţi ceva subvenţii de la stat.