Consola de jocuri Atari VCS disponibilă la precomandă în aprilie

1
839

În urmă cu un an scriam despre consola celor de la Atari, probabil ultimul nume pe care îl aşteptam să renască în 2018. Acum aflăm că Atari VCS este acea consolă de jocuri şi că va fi disponibilă la precomandă în aprilie. Atari a amânat campania de crowdfunding pentru acest acest produs, dar e în sfârşit gata de lansare. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Iniţial consola era cunoscută drept Ataribox, dar acum se pare că numele oficial este Atari VCS. Nu avem preţ şi din nou nu avem specificaţii, dar indiciile apărute recent par solide. E aşteptat să fie un soi de mini PC bazat pe Linux şi cu procesor x86 la interior. Ar trebui să ofere atât suport pentru jocuri retro, inclusiv titlurile clasice Atari, dar şi titluri noi.

Designul este unul clasic Atari şi se bazează mult pe lemn, sau textură de lemn. Joystickul clasic Atari e la posturi, dar cei care vor o abordare mai de 2018 au la dispoziţie şi un controller cu design stil Xbox. Practic vom avea un PC cu dotări midrange care e gândit să fie un hub pentru sufragerie, axat pe jocuri retro. Pe lângă sarcinile de gaming, acest terminal va fi capabil şi de streaming video şi alte taskuri.

Preţul de pornire ar fi pe undeva pe la 250 sau 300 de dolari. Prototipuri de Atari VCS vor fi prezentate la Games Developers Conference săptămâna viitoare. Zvonuri din 2017 indicau prezenţa unui CPU AMD custom, grafică Radeon şi câţiva GB RAM.