Cofondatorul OnePlus, Carl Pei, părăsește compania pentru a începe un nou proiect

0
655
Cofondatorul OnePlus, Carl Pei, părăsește compania pentru a începe un nou proiect

Cofondatorul OnePlus, Carl Pei, care a reprezentat imaginea companiei chineze în ultimii șapte ani, ar fi părăsit compania. Vestea despre plecarea sa, a apărut pentru prima dată pe Reddit (prin AndroidPolice), când utilizatorul JonSigur a distribuit capturi de ecran ale documentelor interne OnePlus.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Documentele enumeră structura de conducere a companiei. Aparent, numele lui Pei nu a fost inclus. Capturile de ecran au menționat, de asemenea, că Emily Dai, care a fost responsabilă cu operațiunile companiei în India, a fost numită recent drept șef al liniei de produse Nord la nivel global. Pei a fost responsabil anterior de Nord, acesta având un rol important în documentarul recent lansat despre dezvoltarea telefonului.

Două surse familiare cu această chestiune au confirmat pentru Android Central că Pei și-a părăsit poziția la OnePlus în ultimele săptămâni. Acesta este motivul pentru care nu mai apare în cea mai recentă organigramă a companiei.

Deși OnePlus și Pei nu au declarat încă nimic oficial, un raport al TechCrunch, susține că Pei a părăsit compania pentru a-și începe propria afacere.

OnePlus a programat lansarea OnePlus 8T mâine, iar plecarea lui Pei în mijlocul unei lansări importante a ridicat întrebări cu privire la circumstanțele plecării sale. Știrea vine cu doar câteva săptămâni înainte ca cel mai recent proiect al lui Pei, OnePlus Nord, să se îndrepte spre țărmurile SUA sub forma a două dispozitive accesibile – OnePlus Nord N10 și N100.

Celălalt cofondator al companiei, Pete Lau, se află încă în cadrul companiei și deține funcția de CEO. Cu toate acestea, el a preluat recent un rol suplimentar în calitate de vicepreședinte senior și director de experiență în produsele OPLUS, o firmă de investiții care supraveghează OnePlus, OPPO și probabil multe alte companii.