Google Play Music se va închide definitiv – care sunt opțiunile utilizatorilor?

0
1432
Google Play Music se închide definitiv - care sunt opțiunile utilizatorilor?

Dacă există un lucru cu care Google ne-a obișnuit de-a lungul timpului, este că nimic nu este cu adevărat permanent. Gigantul, este cunoscut pentru schimbarea completă a serviciilor sau chiar întreruperea proiectelor destul de brusc. În „cimitirul” Google, sunt incluse, nu mai puțin de 189 de servicii și aplicații inactive.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Serviciile și aplicațiile de mesagerie Google au devenit exemplul dominant. Cele mai aprinse discuții din ultima vreme au venit din rândul utilizatorilor Google Play Music cărora li se spune acum că nu mai pot cumpăra melodii. Magazinul Play Music și-a închis porțile pentru totdeauna.

Acest fapt nu ar trebui să surprindă, întrucât Google a anunțat acest lucru în august. Google vrea să transforme YouTube Music în singura aplicație de streaming muzical. Abilitatea de a cumpăra melodii pentru un serviciu inactiv, nu prea are sens. Astfel, aplicația „Google Play Music” se va închide până la sfârșitul acestui an.

Utilizatorii Play Music au de ales între trei opțiuni:

  1. Își pot transfera biblioteca pe YouTube Music, înțelegând că cele două aplicații sunt complet diferite, care s-ar putea să nu aibă încă aceleași funcționalități.
  2. Pot descărca albumele și melodiile cumpărate folosind serviciul Google Takeout. Asta dacă doresc să păstreze accesul la conținutul pentru care au plătit.
  3. În cele din urmă, pot opta și pentru ștergerea bibliotecii Play Music, pierzând accesul la albume și melodii pentru totdeauna.

Dacă nu fac oricare dintre cele de mai sus până când aplicația Google Play Music devine indisponibilă, înainte de sfârșitul anului, Google va șterge biblioteca automat.

Pentru utilizatori, trecerea de la Google Play Music la YouTube Music nu reprezintă o tranziție ușoară. La rândul său, YouTube a adus actualizări și noi funcții serviciului său pe bază de abonament, pentru utilizatorii ce au ales să facă schimbarea.

Google are parte de concurență serioasă din partea Spotify, cât și Apple Music, ce a ajuns și pe Android la sfârșitul anului 2015. Rămâne de văzut dacă noul serviciu pe care gigantul încearcă să-l integreze va fi unul de succes.