Meizu lucrează la o primă tabletă – ce știm despre noul dispozitiv?

0
641
Meizu lucrează la o nouă tabletă - ce știm despre noul dispozitiv?

Meizu este cam inactiv în ultima perioadă pe segmentul de smartphone-uri. În ultima jumătate de an, aceștia au lansat doar modelele Meizu 17, apoi au încetat să lanseze dispozitive noi. Pare-că compania chineză, lucrează la o tabletă care tocmai a fost dezvăluită printr-un videoclip de tip leak.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

După ultimele supoziții, producătorul ar lucra și la un ceas inteligent, însă nu avem informații concrete. În mod neobișnuit, sursa dezvăluirii pentru prima tabletă este TikTok, sau mai bine zis Douyin, versiunea localizată a TikTok în China. Există un videoclip pe care „Meizu Care” l-a postat pe conturile sale oficiale WeChat și Douyin. Videoclipul include fraza „Să observăm cum Meizu 17 Pro se transformă într-o tabletă„.

Dispozitivul este întors cu susul în jos și apoi formează o formă de tabletă prin editare. Acesta ar putea fi un indiciu că o primă tabletă este în curs de producție. Este puțin neobișnuit, deoarece Meizu nu a abordat corect acest segment în ultimii ani.

Comentariile videoclipului menționau o tabletă, iar Meizu a răspuns cu un emoji „cap de câine”, făcând astfel ca speculația să fie plauzibilă. Compania chineză nu se află la prima încercare. Aceștia au mai avut o tabletă încă din anul 2010, MBook, dar aceasta nu s-a bucurat de prea multă popularitate sau hype. Au existat câteva livrări în China, dar cu siguranță, tableta nu a ajuns oficial în Europa sau SUA. Cu toate acestea, nu am mai văzut tablete de la Meizu disponibile global. Dacă producătorul chinez va lansa acest dispozitiv, va fi prima dată când compania va include o tabletă în portofoliu.

Concluzii – vom vedea o primă tabletă marca Meizu?

Piața dispozitivelor din acest segment nu a fost prea profitabilă în ultimul timp. Producătorii chinezi precum Xiaomi și Huawei sunt în prezent în top pe această nișă în China. Cu toate acestea, chiar și Xiaomi se retrage subtil de pe piața tabletelor. Compania nu a lansat nicio tabletă anul acesta.

Apple și Samsung dețin monopolul global pe segmentul tabletelor, existând foarte puțin loc pentru competiție. Cu toate acestea, nișa dispozitivelor tip tabletă este în plină expansiune. Acum avem mai mulți oameni care lucrează de acasă, studenți care învață pe tablete și eReading-ul care devine din ce în ce mai popular.

Nu avem specificații pentru dispozitiv, dar Meizu ar putea miza pe segmentul de gaming. Compania este capabilă să producă o tabletă de 10 inch, cu corp metalic și care să rivalizeze cu Galaxy Tab S7. Până la noi informații sau supoziții, cunoaștem foarte puțin despre o eventuală lansare Meizu.